Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pečená červená řepa s mozzarelou a rukolou

Zpět
  • Autor: radkam3
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rukola125
Sýr Mozzarela200
Červená řepa400
Med30
Oleje (všechny druhy)30
Ocet10

Dochucovadla:

sůl, pepř, čerstvý tymián, ocet vinný

Energetická hodnota celkem: 3993 kJ

Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 61, Sacharidy (g): 59, SAFA (g): 24, Cukry (g): 46, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1331 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 20.3, Sacharidy (g): 19.7, SAFA (g): 8, Cukry (g): 15.3, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Z kuchařky Dity Pecháčkové. Nejdřív připravíme zálivku - 30 g čerstvého tymiánu, 30 g medu (3 polévkové lžíce), 30 ml (3 lžíce) olivového oleje, 10 ml (1 kávová lžička) vinného octa. Červenou řepu oloupeme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky a dáme do zálivky. Osolíme a opepříme. Dáme péct na pečicí papír do trouby, 200 st., cca 40 minut. Pečenou řepu položíme do talíře na omytou rukolu a mozzarelu nakrájenou na plátky.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 03. 2013 22:19
Tenhle recept jsem nedávno ochutnal a.....jó, je to fakt chutné, doporučuji vyzkoušet
05. 03. 2013 22:08
Mám velmi ráda pečenou červenou řepu. Je k dostání celou zimu a tento recept si určitě udělám a už zítra. Mám totiž všechno, řepu, mozarellu i rukolu.
05. 03. 2013 22:04
Hledala jsem nějaký nový recept s rukolou a tenhle vypadá velmi zajímavě

Naši partneři